Ooit een feestje gehad waarbij het bier tegen beter weten opging? Dat is verleden tijd! En wel door de bierkoerier. WorldofMen legt uit waarom een bierkoerier de redding van jouw weekend is en waarom het zo ontzettend leuk is om er een voor de deur te krijgen of er zelf een te worden! 

De bierkoerier, ook wel biertaxi genoemd, is een van de meest geniale dienstverleners die ons land rijk is. Voor studenten, vriendengroepen, maar ook het uit de hand gelopen feestje van je oom; hij staat altijd klaar om je uit de brand te helpen. En nee, niet Brand het biermerk, maar spreekwoordelijk. Een belletje en binnen een halfuur ben je in de gemiddelde Nederlandse plaats alweer voorzien van een natje en waar mogelijk ook een droogje. Naast bier komt hij of zij namelijk ook vaak langs voor klassieke ‘dranksnacks’ als chips. Wie kan daar nu nee tegen zeggen? Wij in ieder geval niet!

biertaxi

Hoe gaat een bierkoerier in zijn werk?

Simpel. Je bier of andere drank is op en je hebt nodig de behoefte om meer naar binnen te werken, maar de supermarkten zijn gesloten en jij mag zelf natuurlijk ook niet meer rijden na de nodige alcoholische versnaperingen. Dan is er slechts een optie over, de reddende engel: de bierkoerier. Je typt op Google je plaatsnaam+ ‘bierkoerier’ of ‘biertaxi’ in, belt een van de uitkomsten en binnen een paar uur staan de kratjes, flesjes of blikjes weer vers op de stoep.

Waarom is het geweldig om er een te zijn?

Simpel. Je bent een allemansvriend, die mensen die echt in nood zijn helpt op het moment dat ze het zwaar hebben. Dit overdrijven we natuurlijk wat, maar in de essentie is het wel zo. Op een heleboel feestjes ben jij de man die het feestje als het ware redt; geen slechte eigenschap, toch? Daarnaast zijn de werktijden voornamelijk in de avond en ’s nachts, wat jou de mogelijkheid geeft om overdag je eigen dingen te doen. Wij zien geen nadelen!

bier

Lees hier meer mannenblogs van WorldofMen!