Mannen en onzekerheid, het is vaak een taboe. Maar wist je dat er toch een heel aantal mannen zijn die zichzelf onzeker voelen, over hun lichaam, toekomst of andere dingen. WorldofMen heeft enkele tips, waardoor jij allesbehalve een onzekere man zult zijn of worden. Lees snel verder!

Blijf in jezelf geloven

Het gros van de mensen, dus ook mannen, heeft altijd wel wat mindere fases in zijn leven. Loopt het even niet lekker op school op werk, wil het niet lukken met je relatie of voel je je niet fit? Het kunnen allemaal oorzaken zijn van onzekerheid. Het belangrijkste bij zaken als deze is dat je de koe bij de hoorns pakt en in jezelf gelooft. Het klinkt hard, maar op een moeilijk moment is het belangrijk om even schijt te hebben aan wat iedereen misschien over je zal denken.

man-lachen

Instagram en andere social media zijn fake

Het kan heel deprimerend werken: je zit niet lekker in je vel en ziet op Instagram, Facebook en Snapchat voor je gevoel alleen maar succesvolle mensen. Nou, dan hebben wij een mededeling voor je: 99% van wat je op Instagram of andere social media ziet is grotendeels fake. Achter die stoere jongen die de halve wereld rondreist en loopt te pochen met zijn dure spullen kan een heleboel onzekerheid en faalangst gaan. Ga dus niet af op wat je ziet op je telefoon. Sowieso kan het goed zijn om je telefoon even achterwege te laten als je je niet lekker voelt.

Sport en werk aan jezelf

Er bestaat geen medicijn tegen onzekerheid, maar er zijn wel enkele dingen waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Sporten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je lichamelijk een stuk fitter voelt, wat direct en indirect weer zijn invloed heeft op je mentale gesteldheid. Ook kun je overwegen om bepaalde cursussen of trainingen te volgen waarin je aan jezelf werkt, of je springt in het diepe en gaat een geheel nieuw avontuur aan. Niet geschoten is altijd mis, elke stap die je neemt is er weer een van zelfontwikkeling.

onzeker-man

Iedere man is anders, ook de onzekere man

Van mannen bestaat altijd het stereotype dat ze stoer moeten zijn, maar in de praktijk valt dit bij het gros van de mannen best mee. Sterker nog, slechts een klein deel van de mannen vindt het echt belangrijk om stoer gevonden te worden. Voel jezelf dus geen onzekere man als je jezelf niet zo stoer vindt. Doe gewoon lekker je ding en waar jij gelukkig van wordt, dat is het belangrijkste.

Lees hier meer Lifestyle-blogs van WorldofMen!