Pak je doedelzak en kilt maar uit de kast, want vandaag gaat het over Schotse mannen whisky, Glenfiddich Whisky! Er is weinig dat je als man zo’n voldaan gevoel geeft als een heerlijk glas whisky. Voor de mannen die onbekend zijn met echte mannen whisky leggen we eerste even kort uit wat het verschil is tussen bijvoorbeeld Schotse whisky en Ierse whiskey. Het is maar heel kort, dus let even goed op. Ja?!

De exacte oorsprong van whisky is zelfs door onze macho onderzoekers niet met 100% zekerheid kunnen achterhalen. Het is een verhaal van het kip of het ei. Was er als eerste Schotse whisky? Of was Ierse whiskey toch eerder? Het maakt ons eigenlijk bar weinig uit, het gaat om de smaak. Een goede whisky of een bagger whisky kun je herkennen aan verschillen in geur, kleur, grondstoffen en aroma. Hierin verschillen whisky’s aanzienlijk. Wil je een mannen whisky die puur en rokerig is? Die kun je alleen vinden bij onze haggis etende vrienden in Schotland. Wil je een zachte whiskey? Dan zoek je het bij de Leprechaun aanbiddende klavertjes uit Ierland. Vandaag kiezen we voor mannelijkheid. De Glenfiddich Whisky 18 Years Single Malt is het summum van een mannen whisky.

Glenfiddich Single Malt, alsof een engeltje over je tong piest

Glenfiddich Whisky is echte mannen whisky met ballen. Glenfiddich is een wereldberoemd whiskymerk afkomstig uit de prachtige Schotse plaats Dufftown in de regio Speyside. Bovendien zijn ze bij Glenfiddich echte woordenkunstenaars. ‘Glenfiddich’ is namelijk Keltisch (mega macho taal) voor ‘Vallei van de herten’. Hierdoor is het logo van Glenfiddich whisky ook een hertenkop, episch.

18 jaar oud? Dan mag het officieel

Een whisky die een tijdje heeft kunnen rijpen is veel meer gebalanceerd en daarmee echt lekkerder dan een jonge whisky. Dit is geen broodje aap, of broodje haggis verhaal, maar een true fact. De Glenfiddich 18 years Single Malt is robuust en krachtig. Met recht een echte mannen whisky waarvan de smaak goed lang blijft hangen. Deze Glenfiddich is ook goed te combineren met allerhande smaken. De macho’s van Glenfiddich geven je een serveertip die je absoluut niet mag overslaan. De Schotten mogen dan een beetje vreemde eenden zijn, hun whisky is onmiskenbaar fantastisch en extreem macho.